Index Vakbarát Hírportál

Megérkezett a rendőrségi jelentés, Liam Payne erős hallucinogén szerek hatása alatt volt

2024. október 19., szombat 16:41

Szerda óta gyászol a zeneipar: a One Direction egykori sztárja, Liam Payne tragikus körülmények között vesztette életét Buenos Airesben, amikor lezuhant a hotelszobájának erkélyéről. A 31 éves énekes a rendőrség tájékoztatása szerint erős hallucinogén szerek hatása alatt állt, amelyek pszichotikus rohamokat okozhattak nála. A hatóságok tovább nyomoznak a baleset részleteinek tisztázása érdekében, miközben Payne közelmúltbeli zavart viselkedését többen is megerősítették.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, szerda este meghalt Liam Payne, miután lezuhant a hotelszobájának erkélyéről Buenos Airesben. A brit One Direction fiúbanda egykori énekese 31 éves volt. A népszerű előadó erős hallucinogén szerek hatása alatt volt, amelyek pszichotikus rohamokat és hallucinációkat okoznak – írja a TMZ.

A Buenos Aires-i rendőrök péntek este kiadott nyilatkozata szerint a One Direction egykori sztárja a kristály nevű drog hatása alatt volt, amely egy veszélyes anyag, hiszen „extrém magas és extrém mélypontok megtapasztalását okozza, és gyakran agresszívvá teszi a fogyasztóját”.

A rendőrség azt mondta a TMZ-nek, hogy a jelentések szerint zavart és aggresszív viselkedését részben a kábítószer okozhatta, és hallucinációhoz vezethetett, ami miatt kiugrott a Buenos Aires-i CasaSur Palermo Hotelben lévő harmadik emeleti szállodai szobájának erkélyéről.

A rendőrség az új információ ellenére tovább nyomoz a halál pontos okainak kiderítésére.

Mindez egybecseng a Page Six korábbi értesüléseivel, miszerint a 31 éves korában meghalt énekes egy ideje komoly kábítószer-függőséggel közdött. 

Liam egy nagyon jelentős kábítószer-függőséggel küzdött, és a kezelése, ahogyan az őt ismerők is bizonyítani fogják, nem működött

– mondta a lapnak akkor egy iparági bennfentes.

Egyes szemtanúk már korábban beszámoltak Payne aggályos viselkedéséről a CasaSur Palermo Hotelben töltött utolsó óráiban. Egy szállóvendég a Daily Mailnek pénteken elmondta, hogy látta, ahogy a zenész összetöri a laptopját, miután feldühítette egy e-mail, amit látott.

„Odamentem, és megkérdeztem tőle, hogy jól van-e, de csak röviden válaszolt: „Régebben egy fiúbanda tagja voltam. Ezért vagyok annyira felzaklatva” – emlékezett az állítólagos interakciójukra.

Egy másik vendég azt állította, hogy látta Payne-t a szálloda halljában, amint egy meg nem nevezett nővel vitatkozik a pénzről – írja a Page Six

„Adok neked 20 ezer dollárt, csak mert tudok. 55 millió dollárom van, és szeretek segíteni az embereknek” – mondta Payne a nőnek Michael Fleischmann szerint, aki szerdán szintén a CasaSur Palermo Hotelben szállt meg. Fleischmann azt is elmondta, hogy az énekes „nagyon idegesnek, izgatottnak, kissé vadnak tűnt, mászkált, járkált, és nagyon energikusnak látszott”.

(Borítókép: Mike Marsland / Getty Images Hungary)

Rovatok