Index Vakbarát Hírportál

Letarolta a hurrikán Polgár Tündéék floridai házát

2024. október 20., vasárnap 15:31

Óriási pusztítást végzett a múlt héten a Milton hurrikán Floridában, és a vihar Polgár Tündéék házát sem kímélte. Férjével a YouTube-csatornájukon engedtek bepillantást otthonukba.

Még a padlót is elvitte a Floridában nemrég végigvonuló hurrikán Polgár Tündéék talpa alól. Polgár Árpád üzletember és felesége kétlaki életet élnek Budapest és a floridai Siesta Key között, ám a Milton hurrikán akkora károkat okozott az utóbbi településen, hogy „odalett az otthonuk”. 

Hogy kerültünk volna padlóra? Nincs padlónk sem! Nincs mit szépíteni, oda az otthonunk. Sajnos nagyon nagy kárunk van. A lelki károk talán még keményebbek, de az anyagi is jelentős

– nyilatkozta a házaspár egy YouTube-videóban szombaton.

Arról is beszéltek, hogy az egész térséget ellepte a víz, így szinte minden tönkrement a környéken. Azonban kiemelték, hogy „bár Árpi sír néhány dolog miatt”, a legfontosabb, hogy gyermekük, Dani és kutyájuk, Zeusz jól van. 

A floridai házukban esett károkat részletesen bemutatták a videójukban. A romok, a törmelékek eltakarítása, valamint a károk felmérése több hétig is eltarthat. 

A Milton hurrikán a múlt héten érte el el Florida középső részének partvidékét nyugat felől. Keleti irányban áthaladva a szárazföld felett múlt hét csütörtökön reggel hagyta el az Egyesült Államok területét. A 3-as erősségű hurrikánként, óránként 150 kilométeres sebességet meghaladó széllökésekkel érkező viharzóna gyengült, de Florida keleti partvidékén is hurrikánként okozott jelentős károkat Daytona Beach körzetében. A vihar több halálos áldozatot is követelt, és emberek milliói maradtak áram nélkül. 

Rovatok