Index Vakbarát Hírportál

Aukcióra bocsátják Michael Schumacher legendás Ferrariját

2024. október 24., csütörtök 14:24

Az autóval Michael Schumacher 2006-ban öt futamot is nyert, hétszer pedig dobogós helyezést ért el, de most árverésre bocsátják egy magángyűjtő kollekciójából. Feltételezések szerint ára megdöntheti az eddigi rekordot, ami 11,4 millió euró volt 2001-ben. A hétszeres Formula-1-es világbajnok autóversenyző egészségi állapotáról viszont továbbra sem tudni semmit, családja nem nyilatkozik róla.

A hétszeres Formula–1-es világbajnok, Michael Schumacher által vezetett autó árverésre kerül. Az összeg meghaladhatja a tízmillió eurót, ezzel a 2006-os Ferrari 248 F1 a legdrágább lehet az aukciók történetében − írta a horvát Index.

Michael Schumacher ötször nyert ezzel az autóval, hétszer pedig a dobogón végzett. 2007 végén egy magángyűjtő közvetlenül a Ferraritól vásárolta az autót, és most úgy döntött, hogy hibátlan állapotban adja el. A rekordot jelenleg szintén egy Ferrari tartja 2001-ből, azt a darabot 11,4 millióért adták el.

Több mint tíz éve szenvedett balesetet

Több mint egy évtized telt el azóta, hogy Michael Schumacher súlyos síbalesetet szenvedett Franciaországban. Az F1-es világbajnok súlyosan megsérült, de túlélte, azonban állapota nem ismert a nyilvánosság számára. Felesége évek óta nem nyilatkozik, és ellenőrzi, ki láthatja Schumachert.

A baleset után hat hónapig kómában volt. Az orvosok egy grenoble-i kórházban harcoltak az életéért, és hosszú ideig mesterséges kómában tartották, mielőtt hazatérhetett a család svájci otthonába. Azóta nyilvánosan nem mutatkozott, egészségi állapotáról keveset lehet tudni.

Rovatok