Index Vakbarát Hírportál

Szexuális zaklatási per vert éket James Franco és Seth Rogen barátsága közé

2024. október 26., szombat 13:15

Nem beszél már egymással James Franco és Seth Rogen, és nagyon úgy tűnik, hogy ez a jövőben sem fog változni. Bár Franco elmondása szerint próbálkozott Rogannél, az amerikai színész körüli szexuális zaklatási ügy végleg falat emelt kettejük közé.

James Franco egy a Varietynek adott interjúban beszélt arról, hogy Seth Rogannel végérvényesen megromlott és visszavonhatatlanul véget ért a barátságuk. 

„Nem beszélek már Sethtel. Szeretem Sethet, 20 nagyszerű évet töltöttünk el együtt, de azt hiszem, ennek vége. És nem azért, mert nem próbálkoztam. Elmondtam neki, mennyit jelentett nekem” – mondta a James Dean-hasonmás a Varietynek. 

James Francót még 2019-ben perelte be két színésznövendéke, akik azt állították, hogy a férfi színiiskolájában rendszeresen történtek olyasmik, amik egy valódi drámában is megállták volna a helyüket. Beszámolójuk alapján Franco több növendékéről parancsolta le a ruháját, vagy éppen kényszerítette őket arra, hogy orgiajeleneteket adjanak elő neki. A színész végül peren kívül egyezett meg az áldozatokkal, akiknek összesen több mint 650 millió dollárt fizetett.

Az eset után Franco népszerűsége tagadhatatlanul csökkent, színészi iskolája pedig 3 év működés után bezárta kapuit. Ekkor döntött úgy Seth Rogan, aki szinte minden filmjében James Franco mellett játszott, hogy többé nem akar régi cimborájával együtt dolgozni. Közös karrierjük az 1999-es Különcök és stréberek című tinivígjáték-dráma sorozat forgatásán kezdődött, majd számos sikerfilmen dolgoztak együtt, köztük a 2008-as Ananász expresszen, a 2014-es Az Interjú című filmen vagy a 2017-es A katasztrófaművész című drámán.

Franco a zaklatási ügy után évekre kivonta magát a filmiparból, most a Hey Joe című olasz dráma főszereplőjeként tért vissza. 

Először kitartott mellette, majd elhatárolódott

Ugyan Rogen 2018-ban azt nyilatkozta, a vádak ellenére kitart kollégája mellett, a The Timesnak adott interjújából kiderül, hogy azóta megváltozott a véleménye.

2018-ban adtam egy interjút, amiben azt mondtam, hogy továbbra is együtt fogok dolgozni Jamesszel. Az igazság az, hogy nem teszem, és a jövőben sem tervezek ezen változtatni

– mondta a lapnak.

A riporter megkérdezte a színésztől, hogy a történtek mennyiben voltak hatással kettejük személyes kapcsolatára. Rogen szűkszavúan válaszolt.

Nem tudom, hogy ezt ki tudom-e fejteni ebben az interjúban. Annyit mondhatok, hogy sok dolog megváltozott a kapcsolatunkat illetően. (...) Igen, fájdalmas dolog ez. De nem annyira fájdalmas és bonyolult, mint azoknak az embereknek, akik érintettek benne. Nem magamat sajnálom ebben a szituációban

– nyilatkozta.

(Borítókép: James Franco és Seth Rogen 2014. december 11-én. Fotó: Frank Trapper / Corbis / Getty Images)

Rovatok