Index Vakbarát Hírportál

Felfüggesztik az Emfesz engedélyét?

2011. január 5., szerda 01:09 | aznap frissítve

Átmenetileg felfüggeszti a több mint 350 ezer fogyasztót ellátó gázszolgáltató Emfesz Kft. engedélyét a Magyar Energia Hivatal (MEH) - értesült a Magyar Nemzet. A fogyasztóik emiatt várhatóan drágábban kapják majd a gázt.

Január 12-től kilencven napon át nem fogja tudni ellátni ügyfeleit a cég, ugyanis erre az időszakra függeszti fel a kereskedelmi engedélyét a MEH.

Dr. Zsuga János, az FGSZ Földgázszállító Zrt. vezérigazgatója a Portfolio.hu megkeresésére megerősítette, hogy tartozás miatt a tegnapi gáznap kezdetétől (reggel 6 órától) felfüggesztették az Emfesszel kötött szállítási szerződésüket. A felek dolgoznak a helyzet megoldásán. A fogyasztók ellátása a kiegyensúlyozó rendszerből zavartalanul történik.

A társaság fogyasztói nem maradnak gáz nélkül, az energia hivatalnak ugyanis ilyen esetekben ki kell jelölnie egy vagy több szolgáltatót az érintettek szünet nélküli kiszolgálására. A lakossági fogyasztóknál az új ár nem lehetne magasabb az egyetemes ellátásban használatosnál, mivel azonban az Emfesz ennél átlagosan nyolc százalékkal olcsóbban kínált fűtőanyagot, a gáz drágulására számíthat 300 ezer háztartás, hatezer kis- és közepes vállalat, 300 önkormányzat és 1100 intézmény.

Góczi István, a cég ügyvezetője az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában azt mondta, nem tud a felfüggesztésről, pedig hétfőn tárgyalt a hivatallal. A hírt egyelőre az Energiahivatal sem erősítette meg.

Rovatok