Index Vakbarát Hírportál

Vegyen házat vidéken!

2011. november 11., péntek 07:58

Saját kápolna, istálló, kikötő, víztorony, termálkút, sóbarlang, úszómedence és grillterasz is található a legdrágább vidéki házak kínálatában, a legolcsóbbak között főleg nyaralókat, tanyákat és házrészeket hirdetnek.

Már 1,8 millióért kétszintes házat vehet, aki Kazincbarcikán szeretne élni, igaz az épület mindössze 36 négyzetméter, de tartozik hozzá  egy kis terasz, és egy pince is, a kilátás pedig egyenesen a csónakázó tóra néz, derül ki a Duna House hirdetéseit böngészve. Alig százezerért drágábban pedig már egy két szobás, 70 négyzetméteres házhoz juthatunk Feldebrőn, Heves megye kellős közepén 1200 négyzetméteres telekkel. A hirdetés szerint a központhoz közel, bármit is jelentsen ez egy 1500 fős településen.

Nem kell mélyen a zsebébe nyúlnia annak a jövőbeli háztulajdonosnak sem, aki Pély települést választja lakhelyéül, egy 85 négyzetméteres, négyszobás családi házat hatalmas kerttel már 1,9 millióért megvehet, mindössze 5 kilométerre a Tiszától.

Ezek persze a legolcsóbb ingatlanok Észak-Magyarországon, nem kell nagyon sokáig keresnie annak, aki 500 millióért akar lakáshoz jutni: Gyöngyös belvárosában például a neobarokk épületek szerelmesei találhatnak otthonra.

A korábban kaszárnyaként, vármegyeházként, kórházként és börtönként is használt épületet először művelődési központtá akarták alakítani, majd inkább az eladása mellett döntöttek. A telek 9324 négyzetméteren terül el, amelyet a 4003 négyzetméter összterületű épületrészek szegélyeznek.

Az Észak-Alföld legolcsóbb házát Jászberényben vehetjük meg, mindössze 1,1 millió forintért. Az épület inkább nyaralónak alkalmas, fürdőszoba ugyanis nincs, a fűtést pedig villany-radiátorok biztosítják. További kényelmetlenség, hogy a tetőtéren lévő hálószobát csak külön bejáraton lehet megközelíteni. Aki tehát nem akar telente bundában aludni indulni az udvaron keresztül, de mindenképpen ragaszkodik a környékhez, annak Jászladány lehet a megoldás, itt 2,3 millióért már felújítandó parasztházat kapunk.

Észak-Alföldön a harmadik legolcsóbb ingatlant Polgáron találjuk, itt 2,8 millióért 50 négyzetméteres házat vehetünk telekkel. A nagyvárosi életet kedvelőknek drágább lakásokkal kell beérniük, Debrecenben a legdrágább 145 millióba kerül egy tíz éve épített társasházban. És annak is meg kell fizetni az árát, ha valaki egy 1327 négyzetméteres, mediterrán hangulatú, parkosított, úszómedencés, épített sütős, kandeláberes, kerti tavas, több teraszos debreceni kertes házra vágyik, a hirdetés szerint mindez 125 millióba kerül.

Dél-Alföld legolcsóbb háza Bugacon van: már 590 ezerért elvihető, igaz lakhatatlan. Aki azonnal költözne, jobban teszi, ha Kiskunfélegyházára megy, egy egyszobás házrész már 750 ezer forintért megvehetető. 1 millióért pedig már kapunk házat Petőfiszálláson is, a hirdetett tanya főépülete ugyan inkább bontásra való, mint felújításra, a hatalmas füves-fás udvar, és gyönyörű, erdős környezet sok mindenért kárpótolhat, ráadásul áram és ivóvíz is van.

Aki ennél többre vágyik, és pénze is van rá, az persze vehet házat 300 millióért is Szentesen, ősfás díszparkban 1200 négyzetméteres barokk kastély kapható saját termálkúttal, tóval, patakkal, focipályával és sóbarlanggal.

Közép-Magyarországon, Pilisen már egészen takaros házat kapunk 2,8 millióért, telekkel. Drága lakások pedig nem csak Budapesten vannak: Visegrádon 689 millióért is vehetünk nagypolgári házat, csodálatos dunai panorámával. Dunántúlon 2,2 milllióba kerül az egyik legolcsóbb hirdetett ingatlan: Neszmélyen 800 négyzetméteres telken árulnak hétvégi házat. A tetőtérben két szoba, fürdő és egy nagy erkély, a kertben gyümölcsfák, és szőlő.  Mindössze  300 ezerrel kell többet fizetni egy fehérvárcsurgói házért, a tóra, és erdőre panorámás ingatlan mindössze 25 négyzetméter, de vezetékes víz nincs bevezetve. Zalaegerszegen már 1,4 millióért is kapunk lakást, Zselicen 1,1 millióért.

A környék legdrágábban árult háza 395 millióba kerül Balatonfüreden, a panorámás, 10 813 négyzetméteres telken épült mediterrán hangulatú luxusvillában grillterasz, wellness, fitness helyiség, szauna, jacuzzi is található. 306 millióért árulnak kastélyt Martonvásárban, a birtokhoz tartozik egy háromlakásos ház, három garázs, magtár, istálló-fészer, saját kápolna, úszómedence, római korból származó boros pince és egy víztorony. És akinek ez sem elég, a hirdetés szerint a parkban a "bombázások után a Tabánból menekített eredeti gázlámpák selymes fényükkel aranyozzák be éjszakai sétánkat."

859 millióért vehetünk villát Balatongyörökön is, itt az alsó szinten lévő "kőbarlang" ad teret a wellnesnek, ahol többek között fűtött medence, szauna található. A középsó szinten hatalamas galériás nappali, szinteltolással étkezős konyha, szobák és fürdőszoba van. A felső szinten szobák, fürdőszobák, társalgó és nappali biztosítja a kényelmet. A telek alsó részén egy 30nm-es házikót állítottak föl, ami egy komplett apartman, szolgálati lakásként funkcionálhat. Innen már csak pár méter a vízpart, a saját kikötő és stég.

Rovatok