Index Vakbarát Hírportál

Folytatják a sztrájkot a Lufthansa utaskísérői

2012. szeptember 2., vasárnap 21:58

Kedden folytatják a sztrájkot a Lufthansa német légitársaság utaskísérői – közölte a munkavállalókat képviselő szakszervezet vasárnap este.

Az Ufo szakszervezet arról nem tájékoztatott, hogy pontosan hol és mikor szüntetik be a munkát. A Frankfurter Allgemeine Zeitung című lap szerint a pénteki frankfurti akció után a Düsseldorfot, Münchent és Berlint érintő Lufthansa-járatokon is sztrájkolhatnak az utaskísérők. A szakszervezet ezzel kapcsolatban csupán annyit közölt, hogy a munkabeszüntetés kezdete előtt hat órával jelentik be az akció helyét és időtartamát.

Az Ufo sztrájksorozatának első, pénteki akciója miatt a legnagyobb német légitársaság menetrendjéből több mint 200 járatot kellett törölni. A sztrájk a vártnál nagyobb fennakadást okozott, a frankfurti reptéren csak szombaton állt helyre a rend.

A Lufthansa kabinszemélyzetének kétharmadát - közel 19 ezer munkavállalót - tömörítő Ufo és a munkaadó tárgyalásai 13 hónap után kedden futottak zátonyra. A szakszervezet legfőbb követelése 5 százalékos béremelés. A Lufthansa 3,5 százalékos emelést kínál. A szakszervezet csak akkor hajlandó visszatérni a tárgyalóasztalhoz, ha a munkaadó új ajánlatot tesz.

Rovatok