Index Vakbarát Hírportál

Elbocsátások lesznek a magyar Ericssonnál

2012. november 8., csütörtök 18:37

Létszámleépítés lesz az Ericsson Magyarország Kft-nél is – erősítette meg az Index értesülését Jakab Roland, az Ericsson magyar leányvállalatának vezérigazgató-helyettese. Lapunk információjára, miszerint a most nagyjából 1700 embert foglalkoztató cég körülbelül 200 embertől válik meg, úgy reagált, hogy létszámcsökkentésre valóban szükség lesz, de „a kérdésükben említettnél várhatóan kisebb nagyságrendben”.

„Az Ericsson budapesti kutató-fejlesztő egysége az Ericsson stratégiai fontosságú központja. Egyike azon kevés globális centrumnak, mely az elmúlt években erőteljesen növekedett: a budapesti létszám több mint 600 fővel bővült az elmúlt 3 évben, nemrég fejeződött be a Kutató-Fejlesztő Központ épületének jelentős átalakítása is. A jelenlegi működés egy része már piacon lévő, korábban bevezetett termékek fejlesztéséhez kötődik. Ezen termékek közül az egyik esetében a kisebb fejlesztési ráfordítás miatt létszámcsökkentésre lesz szükség, de a kérdésükben említettnél várhatóan kisebb nagyságrendben” – közölte Jakab Roland.

A vezérigazgató-helyettes tájékoztatott arról is: „mindent megteszünk annak érdekében, hogy a felszabaduló kapacitásokból más fejlesztési területeken meglévő nyitott pozíciókat töltsünk fel. Az átszervezés várhatóan jövő év márciusában ér véget. A stratégiánk változatlan: a budapesti kutató-fejlesztő bázis tevékenysége integráns és nagyon fontos részét képezi az Ericsson működésének, és számos fejlesztéssel járul hozzá az Ericsson globális termékportfóliójához."

Az anyacég, a svéd Ericsson telekommunikációs vállalat jelentős létszámleépítést jelentett be szerdán Stockholmban, írja az MTI. A médiának nyilatkozó svédországi személyzeti vezető 1550 svéd munkahely megszüntetéséről beszélt, amely főként Stockholmot és néhány dél-svédországi várost, a többi között Göteborgot és Linköpinget is érintheti.

Tomas Qvist, a vállalat svédországi személyzeti felelőse elmondta: a kemény piaci versenyben fontos a költségmegtakarítás. Svédország számára fontos, hogy a vállalat a telekommunikációs szektor területén megőrizze piacvezető pozícióját. Az Ericssonnak a világ 180 országában van érdekeltsége, globálisan több mint 100 ezer embert foglalkoztat.

Rovatok