Index Vakbarát Hírportál

Kivonul a Bricostore Magyarországról

2012. november 15., csütörtök 18:39

Piaci pletykákra hivatkozva adta hírül a Napigazdaság, hogy a francia hátterű magyar Bricostore-csoport az év végén befejezi a tevékenységét. Az értesülést a Pénzcentrumnak nyilatkozó Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke megerősítette.

A szakszervezetet szerdán kereste meg az áruházlánc vezetősége az üzletek bezárásának hírével. Összesen kilenc magyarországi áruházat zárnak be, a leépítés több mint 600 dolgozót érint. Sáling József szerint egy korábbi elképzelés szerint már két hét múlva lehúzta volna a rolót a Bricostore, azonban ezt a dátumot kitolták az év végéig. Az érdekképviseleti vezető úgy látja, a barkácspiacon tapasztalható rendkívül éles verseny és a házfelújítások, építkezések, renoválások elmaradása okozhatta a Bricostore vesztét.

A Bricostore a három nagy (Praktiker, OBI, BauMax) mögött volt a piacon, 1998-ban Törökbálinton nyitották az első áruházukat, majd Győr, Budakalász, Fót, Soroksár, Székesfehérvár, Csömör, Szekszárd és Miskolc következett, utóbbi 2007 decemberében nyílt.

A Napi Gazdaság emlékeztet rá, hogy a magyar fogyasztáscsökkenés a barkácspiacot viselte meg leginkább, a korábban legdinamikusabban fejlődő piac, 3 éve szó szerint vegetál.

Ezt támasztja alá, hogy a Bricostore Hungária Barkácsáruház Kereskedelmi Kft. masszívan veszteséges volt az elmúlt három évben, 2009-ben -735 millió, 2010-ben -1,6 milliárd, 2011-ben -2,2 milliárd forint volt az adózott eredménye.

Rovatok