Index Vakbarát Hírportál

Az Auchannak adják el a Real üzletláncot

2012. november 29., csütörtök 16:49

Németországi pénzügyi körök szerint küszöbön áll annak a megállapodásnak az aláírása, amelynek értelmében a Metro csoport az Auchannak adja el Real nevű kelet-európai élelmiszerhálózatát.

A németországi és a törökországi üzleteket viszont megtartja, de a jövőben elsősorban a Cash & Carry nagykereskedelmi, illetve Media-Saturn elektronikai üzletágra koncentrál. Jólértesült források szerint az ügylet értéke egymilliárd euró fölött van, az ügyletet hivatalosan még nem erősítették meg.

A Metro csoport nyeresége csökkent a harmadik negyedévben: 346 millió euróra esett a működési eredmény az egy évvel korábbi 563 millióról. Adózás és a kisebbségi részesedések levonása után 77 millió euró maradt a cégcsoport kasszájában az egy évvel korábbi 190 millió euró nyereséggel szemben. Az értékesítési árbevétel 15,9 milliárd eurót tett ki, alig valamivel többet az egy évvel korábbinál.

A Metro-csoporthoz a névadó nagykereskedelmi áruházak mellett a Media Markt és a Saturn elektronikai áruházlánc, a Real élelmiszerkereskedelmi hálózat, valamint a Kaufhof áruházlánc tartozik.

Rovatok