Index Vakbarát Hírportál

Közel vagyunk a 300-as euróhoz

2013. január 14., hétfő 10:06 | aznap frissítve

Pocsékul kezdte a hetet a múlt hetet is pocsékul záró forint. A hétfői kereskedés beindultával a napot 296 forint körüli szinten kezdő euró ára 298 forint fölé, a 298,5 forintos technikai határ közelébe emelkedett. A dollár árfolyama 223,30 forintig, a svájci franké 244,22 forintig emelkedett a Buda-Cash adatai szerint.

A forint a mostani szinten újabb héthavi mélyponton van az euróhoz képest. A svájci frankkal szembeni drágulása még drasztikusabb: a devizahitelesek őszinte bánatára a frank árfolyama majdnem egyéves csúcson van a forinttal szemben.

A forint gyengülése azért különösen aggasztó, mert a nemzetközi befektetői hangulat kedvező. Ezt jelzi az, hogy a budapesti tőzsde pluszban nyitott, és mostanra 0,7 százalékos erősödést mutat – az OTP 1,2 százalékos pluszban van, az MTelekom ismét a lélektaninak számító 400 forintos szint fölött jár –, és az is, hogy a cseh korona és a zloty erősödik az euróval szemben.

A mostani árfolyam a Portfolio.hu korábbi technikai elemzése szerint további forintgyengülés irányába mutat. A szakértők szerint most a 299-300-as tartomány lehet az, ami megfogja az árfolyam esését.

Rovatok