Index Vakbarát Hírportál

Lemondott a Posta vezérigazgatója

2013. január 15., kedd 10:45

Geszti László, a Magyar Posta Zrt. jelenlegi vezérigazgatója, a tulajdonosi jog gyakorlójával, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel kötött közös megegyezés alapján idén január 15-ével távozik a Magyar Posta éléről, közölte az állami vagyonkezelő kedden. A munkaviszony megszűnésével egyidejűleg Geszti László igazgatósági tagságáról is lemondott.

Geszti László 2011. szeptember 1-jétől töltötte be a Magyar Posta Zrt.vezérigazgatói pozícióját, vállalva, hogy a társaságot felkészíti a 2013-as piacnyitásra. Geszti László a Posta szerint ezt a vállalást a Posta menedzsmentjével együtt sikerrel teljesítette. A társaság eredménye 2012-ben az előző évhez képest javult, és szerintük megtörténtek azok az átalakítások is, amik ahhoz szükségesek, hogy a szabad piacon részt tudjanak venni a versenyben.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Igazgatósága január 16. naptól a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatói feladatainak ellátásával Varga Dezső üzleti vezérigazgató-helyettest bízza meg.
Az MNV Zrt. Igazgatósága határozott továbbá arról is, hogy a Magyar Posta Zrt. igazgatósága elnökének az MNV Zrt. menedzsmentjéből dr. Polacsek Csaba társasági portfólióért felelős főigazgatót, igazgatósági tagjának pedig Lontai Dánielt nevezi ki.

Rovatok