Index Vakbarát Hírportál

Az RWE kiszállt a Tigázból

2013. március 28., csütörtök 12:36

Az RWE eladta Tigáz-részvényeit az ENI-nek, így Tigáz Zrt. mai éves rendes közgyűlésén az eddigi 52,7 százalékos tulajdonos ENI S.P.A. a részvények 96,85 százalékával, 16 465 283 darab részvénnyel szavaz,írta a Napi Gazdaság.

Mindez azt bizonyítja, hogy a sajtóban csak nemrég megerősített, hírként megjelent értesülés, miszerint a német RWE eladta részesedését, igaznak bizonyult. A Tigáz Zrt-ben az RWE Gas International B.V. és az RWE Hungaria Tanácsadó Kft. összességében 44,2 százalékos részesedést értékesített.

Mindez azt is jelenti, hogy a Magyar Energia Hivatal (MEH) minden bizonnyal már jóváhagyta a tranzakciót, még ha a jóváhagyás nem is jelent meg a MEH honlapján.

A vételárat ugyanakkor egyelőre nem tudni, de tény, hogy a Tigáz magyar mérleg szerinti vesztesége 75,6 milliárd forint, saját tőkéje pedig 62,2 milliárd forint 17 milliárdos jegyzett tőke mellett. A konszolidált mérleg 253 milliárd forintos árbevétel mellett 39,1 milliárd forintos veszteséget és 3,8 milliárdos negatív saját tőkét mutat. Tőkepótlási kötelezettség a magyar társasági mérleg szerint nincs.

Rovatok