Index Vakbarát Hírportál

A T-Systemshez lett a Daten-Kontor

2013. április 3., szerda 16:17

A T-Systems Magyarország Zrt. részévé vált április elsejétől a Daten-Kontor Kft., az informatikai alkalmazások fejlesztésében, telepítésében és üzemeltetésében több mint két évtizede működő társasággal a T-Systems az egyedi ügyféligények kiszolgálásában, illetve a nemzetközi piacokon erősítene - mondta Budafoki Róbert vezérigazgató szerdai sajtótájékoztatóján, amelyről a Napi Gazdaság is beszámolt.

A Daten-Kontor érkezésével a csoport többek közt térinformatikai, számlázási rendszereket érintő, termelésirányítási és logisztikai megoldások, valamint a call és contact centerek területén bővíti kompetenciáit.

A Daten-Kontor már 2011 februárja óra a Magyar Telekom Nyrt. 100 százalékos tulajdonában van, a tavaly közel négymilliárd forint árbevételt elérő cég jelenleg hét országban több mint 140 projekten dolgozik. Az 1988-ban alapított Daten-Kontor referenciái közé tartozik több külföldi telekom- és ipari cég, magyarországi közigazgatási és kormányzati megoldások, itthoni nagy ipari gyártók (Elcoteq, Nokia, Audi, Bosch), a MÁV Zrt., illetve a Magyar Telekom és  Mol Nyrt. számlázási megoldásai.

Rovatok