Index Vakbarát Hírportál

Százmillió dollárért vett Apple-t az Arsenal orosz tulajdonosa

2013. április 30., kedd 19:37 | aznap frissítve

Aliszer Uszmanov orosz milliárdos nagyjából százmillió dollárért vett Apple-részvényt azután, hogy Facebook-részvényein tízszeres haszonnal adott túl, írja a Bloomberg. „Steve Jobs halála után is hiszek az Apple jövőjében” – mondta el Oroszország leggazdagabb embere, aki gyakran fektet technológiai cégekbe (erről, és általában az orosz újgazdagok IT-szektorbeli nyomulásáról itt olvashat bővebben).

„Miután az Apple százmilliárd dollárt veszített értékéből, ez a megfelelő pillanat a bevásárlásra” – véli az orosz milliárdos. Uszmanov arra utalt, hogy tavaly szeptemberben negyven százalékkal csökkent a cég részvényeinek értéke.

Uszmanov nemcsak sok pénzt fektet be, hanem sokat jótékonykodik is. 2010 és 2012 között 247 millió dollárt fordított adományozásra. Nem szándékozik viszont csatlakozni Warren Buffetthez és Bill Gateshez, akik vállalták, hogy legalább a vagyonuk felét jótékonysági célra fogják fordítani.

„Lehet, hogy egyáltalán nem fogok örökséget hátrahagyni” – említette egy interjúban Uszmanov, aki most a világ harmincötödik leggazdagabb embere, akinek vagyona 19,8 milliárd dollárt ér. „Szívesebben teszem jobbá a világot én magam, minthogy valaki másra bízzam a jövőben, akiről egyáltalán nem tudom, hogy jobban csinálja-e majd, mint én”.

Rovatok