Index Vakbarát Hírportál

Átverés az energiaspirál

2013. május 16., csütörtök 15:08

A GVH 11 millió forintra büntette A Multi Webshop Kft.-t, az Energispirál nevű, TV2-n és Echo Tv-n is reklámozott termék forgalmazóját, egymillióra a feltaláló Csapó Invest Egészégjavító Termékgyártó és Forgalmazó Kft.-t.

Részlet a termék ismertetőjéből

"Elismert, híres, energiával foglalkozó szakemberekkel konzultálva lettek a spirálok energiái fokozva, nem véletlenül lett az egyik spirál úgy megszerkesztve, hogy középről kifelé csökkennek a piramisok méretei, a másiknál viszont pont fordítva! Az sem véletlen, hogy némely, meghatározott piramisokba energiafokozó lett kialakítva, mint ahogyan az sem véletlen, hogy hol lettek a mágnesek elhelyezve! A kék szín a jobb spirál, női, a YIN energiát,. a piros szín a bal spirál a férfi, a Yang energiát növeli bennünk. Nyilván, sokan hallottak már az akupunktúrában is ezekről, ahol valamelyik energia hiányára vezetik vissza a betegségek keletkezését. Ha valakinek fájdalmas testrésze van, vagy szervi problémája (tüdő, máj stb.) azt javasoljuk, hogy 2 db-ot használjon egyszerre, pl. derékfájásnál a kéket hátulra, a pirosat előre!"

Az ok, hogy az Enrgiaspirál termékükről azt hirdették, hogy többféle betegségre is gyógyító hatással van a mágneses piramisokkal rendelkező termék.  Azonban semmivel nem tudták igazolni az egészségre gyakorolt, illetve gyógyító hatásokat.

Ezt a GVH fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak ítélte meg és a bírságon kívül felszólította az érintett cégeket, hogy ezt hagyják abba azonnal. A hivatalos közlemény erről most jelent meg, a cég azóta is gyógyító eszközként hirdeti a termékét, és keménykedik, ha ezt leírják.

Rovatok