Index Vakbarát Hírportál

Olcsóbb lesz a kéményseprés

2013. május 17., péntek 11:56 | aznap frissítve

A Kormány a 4000 forintos kéményseprési egységdíj felső határát ötven százalékkal, 2000 forintra csökkenti egy rendelettel - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). Ez jóval nagyobb vágás a beígértnél, ugyanis korábban még csak 20 százalékos csökkentésről volt szó.

A kormány azt is előrja, hogy az ellátásért felelős önkormányzat helyi rendeletben kell rögzítse a tarifát. Az intézkedés július elsejétől lép életbe.

A minisztérium közölte: a kéményseprési díjak csökkentésével a Kormány újabb intézkedést tesz a családok terheinek mérséklése érdekében. 2013. július 1-jével további rezsicsökkentés valósul meg a víziközmű-szolgáltatásban és hulladékszállításban. A víz- és csatornadíjak az idén januári összeghez képest csökkennek tíz százalékkal. A szemétszállításért 2014 végéig a tavaly áprilisi ár legfeljebb 4,2 százalékkal megemelt összegének 90 százalékát kérhetik el a szolgáltatók.

A háztartások kiadásai a gáz, villamos energia és távfűtés januári költségcsökkentését követően idén júliustól további öt közszolgáltatásban mérséklődnek - zárul a közlemény.

Rovatok