Index Vakbarát Hírportál

Soros már veszi az aranyat

2013. május 22., szerda 12:27 | aznap frissítve

Jelentősen növelte aranybánya részvény befektetéseit Soros György magyar származású amerikai üzletember az első negyedévben. Érdemes Sorosra figyelni, alapja évente átlagosan 20 százalékos haszonnal forgatta meg vagyonát 1970-2010 között.

Soros György befektetési alapja, 25,2 millió dollár értékű vételi opciót vásárolt a junior aranybánya-részvények árfolyammozgását jelző GDXJ Junior Gold Miners Indexben – derül ki az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet felé (SEC) május közepén tett bejelentéséből. Eszerint Soros immár 239,2 millió dollárt tart aranyhoz kapcsolódó befektetésekben - közölte a Conclude.

Ez azt jelenti, hogy miközben világszerte dúl a vita arról, vajon meddig folytatódhat az arany- és az aranybánya-részvények árfolyamának esése, a Soros alap  fizikai aranyait aranybánya-részvényekre konvertálja, és vételi jogot szerez a szélsőségesen ingadozó junior bányarészvényekre. Sorosék minden bizonnyal abban hisznek, az idei aranyár-zuhanás elérte mélypontját. A világ egyik legnagyobb, közel 8,6 milliárd dollár értékű árfolyamfedezeti alapjának (hedge fund) vásárlása arra utal, hogy az aranybánya-részvények jelentős erősödésére számít.

Rovatok