Index Vakbarát Hírportál

Több tucat cég megy ki a Pride-ra

2013. július 2., kedd 11:22

Nyitottak vagyunk néven közösségi kezdeményezést indított a Prezi, az espell és a Google, hogy közös platformot teremtsenek az azonos értékrendet valló vállalatok számára. A csatlakozás egyetlen feltétele, hogy a közösség alapértékének tekintse a nyitottságot és egyetértsen a kezdeményezés hitvallásával.

A Nyitottak vagyunk kezdeményezéshez csatlakozni annak honlapján lehet, ahol megjelenik a csatlakozó közösségek, vállalatok neve vagy logója. Néhány nap alatt csaknem kilencven cég és szervezet - köztük a Morgan Stanley, több magyar start up cég, a Társaság a Szabadságjogokért, és az Index.hu is - a kezdeményezés mögé állt.

Az első közös program, a július 6-i Budapest Pride lesz. Világszerte ilyenkor ünneplik a sokszínűséget. Magyarországon az, hogy cégek és közösségek szervezett formában mennek a Budapest Pride-ra még viszonylag újdonság, noha a Prezi például már tavaly is részt vett a felvonuláson.

Schuster Richárd, a Google kommunikációs menedzsere elmondta, cégükben értéknek tekintik, hogy munkatársaikat kizárólag tetteik és teljesítményük alapján ítélik meg, tekintet nélkül életkorra, nemre, nemi identitásra, szexuális orientációra, nemzeti, etnikai hovatartozásra vagy származásra, politikai meggyőződésre.

Szerinte a sokszínűség fontos vállalati erőforrás is, kimutatható, hogy jobb döntést hoznak a heterogén közösségek. A kezdeményezéssel hosszú távú terveik vannak, a honlap és a Pride ennek csak az első állomása.

Rovatok