Index Vakbarát Hírportál

Milliárdos tanácsadói szerződések az MNV-nél

2013. július 4., csütörtök 15:13

A MÁV-ingatlanok tulajdoni helyzetének jogi rendezésére több mint nettó 1,2 milliárd forintot költ az MNV Zrt. A nyertes győri Horváth Ügyvédi Iroda és a budapesti Dr. Pacsika Ügyvédi Iroda a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek is dolgozik, írta a Napi Gazdaság.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. összesen nettó 1,243 milliárd forint értékben kötött jogszolgáltatásra szerződéseket a MÁV Zrt. tulajdonában vagy használatában álló ingatlanok nyilvántartásának pontosítására, az ingatlanok jogi helyzetének felülvizsgálatára a közhitelű ingatlan-nyilvántartási adatok alapján. A két, nem nyilvános közbeszerzési eljárás eredményeként a győri Horváth Ügyvédi Irodával állapodtak meg nettó 1,036 milliárd forintért, míg a budapesti Dr. Pacsika Ügyvédi Irodával 207,3 millió forintért, derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent tájékoztatókból. Az eredményről május 31-én döntöttek.

A szerződések előzetesen becsült értéke mindkét esetben megegyezik a végleges szerződési értékekkel. A MÁV tízezernél is több ingatlannal rendelkezik, köztük többnek rendezetlen a tulajdon- és használati joga.

Pacsika István ügyvédi irodája nyerte meg nettó 300 millió forintért a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFSZ) közbeszerzését is 2012 februárjában, ez a vagyonnyilvántartás jogi rendezésével kapcsolatosan ellátott feladatok auditálására szólt − derül ki a Közbeszerzési Értesítőből. Az interneten is elérhető NFSZ-dokumentumok szerint a győri Horváth Zoltán is dolgozott a földalapkezelőnek, több haszonbérleti pályázatban az NFSZ jogi képviselője.

Rovatok