Index Vakbarát Hírportál

Korábban halnak majd a válság alatt születettek

2013. július 25., csütörtök 19:30

Rosszabbak az életkilátásaik a válság alatt született gyerekeknek, mint a 2003 és 2006 között világra jött babáknak – állapította meg a brit Statisztikai Hivatal. A Telegraph cikke szerint a 2007 és 2010 között születettek korábban halnak majd, és súlyos betegségekben vagy mozgássérültként tölthetik életük utolsó húsz évét. A válság hatásai csaknem minden jövedelmi csoport gyermekeit érintik.

Chris White, a hivatal egészségüggyel foglalkozó részlegének vezetője szerint a gazdasági visszaesés a mentális egészségre hat elsősorban, és ez a hátrányosabb helyzetű csoportok esetében fokozottan igaz. A legrosszabb körülmények között élőknél például egy válság idején született fiú átlagosan 55 éves koráig élhet majd egészségesen, egy lány pedig 57 éves koráig. A 2007 előttiek hárommal több egészséges évre számíthatnak.

Ezzel szemben a biztonságos anyagi körülmények között élők egészségét a válság csak 6 hónappal rövidítheti meg. A fiúk 69 éves korukig számíthatnak gondtalanságra, a lányok 70 éves korukig.

Rovatok