Index Vakbarát Hírportál

Öngólt lőtt Surján a pezsgős kacsapástétommal

2013. augusztus 22., csütörtök 07:35

Magyar terméknek álcázott import cseh kacsapástétomnak nézte Surján László CBA-ügyfél – egyébként az Európai Parlament képviselője – azt a Szarvasi kacsapástétom pezsgővel-t, amit a minap vett a magyar üzletlánc egyik boltjában, írtuk meg szerda este. A panaszát szóvá tette, és hamarosan – nem mindennapi módon – választ is kapott, magától Burger Ottó kereskedelmi igazgatótól. Burger nagyon sajnálta a dolgot, és megígérte, hogy az orosházi székhelyű Lúdland Kft. által forgalmazott, „megtévesztő címkézésű” terméket leveszik a boltok polcairól.

A magyar termék átütő sikerének tűnik az eset.

Csak éppen nem az.

Hogy a CBA mennyire alapos vizsgálatot folytatott, azt nem tudjuk. De azt igen, hogy szerdán este némi Google-használattal és egy telefonnal szűk félóra alatt az alábbi, az állítólagos megtévesztést igencsak árnyaló tényeket sikerült megtudnunk.

Hogy ezek után írnak-e a lúdlandosok Surjánnak vagy a CBA-nak, hogy felhívják a figyelmüket arra, bakot lőttek a kacsával? Az ügyvezető azt mondta, az üzletlánccal nagyon jó a kapcsolatuk, és szerinte a mostani ügy csak egy szomorú félreértésből adódhatott. Ennek ellenére reklamálni nem fognak, „ha ez az ára a további jó együttműködésnek, tudomásul vesszük, hogy ezt a termékünket kilistázták”.

Rovatok