Index Vakbarát Hírportál

Így juthat el olcsón Ferihegyre

2013. szeptember 2., hétfő 07:36 | aznap frissítve

A taxiárak nem növelik az AirportShuttle tarifáit – írja a Napi Gazdaság hétfői számában. Antal Mihály, az AirportShuttle.hu Zrt. igazgatóságának elnöke a lapnak elmondta: a fővárosi taxirendelet szeptember 1-jei életbe lépése miatt nem terveznek áremelést, ugyanakkor nem vetette el, hogy idővel változhatnak az árak, mivel tavaly tavasz óta nem emeltek. Az elnök szerint a taxitarifák változásának nincs elsődleges hatása a minibuszárakra, mivel azokat korábban sem ehhez szabták.

Vasárnap hajnalban életbe lépett a budapesti taxirendelet, ennek értelmében a taxik az eddigi maximált ár helyett fix viteldíjjal fuvaroznak. Az alapdíj 450 forint, ezen felül kilométerenként 280 forintot, várakozásnál pedig percenként 70 forintot kell fizetni. A ferihegyi fix transzfer ára 5000 forintról 9000 forintra emelkedett.

Az eddig érvényes maximált árat 1998-ban vezették be, ez 300 forintos alapdíjat, 240 forintos kilométer- és 60 forintos percdíjat állapított meg. Emelt tarifakategóriában legfeljebb 420 forintos alapdíjat, 336 forintos kilométer- és 84 forintos percdíjat számolhatott fel a taxis.

Rovatok