Index Vakbarát Hírportál

Felvásárolhatják az Egist

2013. szeptember 24., kedd 09:47 | aznap frissítve

Felvásárlási ajánlatot tett az Egis részvényekre a gyógyszergyár 51 százalékos tulajdonosa, a francia Servier. Az ajánlati ár 28 000 forint, ami 33 százalékkal haladja meg a tegnapi tőzsdei záróárat. Az Egis-papírok kereskedését egész napra felfüggesztették – írja a Portfolio.hu.

Az ajánlat jó eséllyel sikeres lehet ugyan, fontos azonban kiemelni, hogy az árazási szintek egyáltalán nem magasak, így nem tartjuk elképzelhetetlennek azt sem, hogy az intézményi befektetők egy magasabb árat csikarnak majd ki a történet végén.

Az Egis 51 százalékos többségi tulajdonosa, a magánkézben lévő Servier ma reggel 28 000 forintos önkéntes nyilvános vételi ajánlatot tett az Egis általa még nem birtokolt részvényeire. Az árfolyam legutoljára 2006 őszén állt az ajánlati ár szintjén, és 33 százalékkal haladja meg a tegnapi záró árfolyamot.

Az Egis az ajánlattal kapcsolatban igazgatósági ülést hívott össze, amelyen az igazgatóság megvitatja és határozatba foglalja az ajánlattal kapcsolatos álláspontját.

A Servier egy független, magántulajdonban lévő, kutatásközpontú gyógyszeripari vállalatcsoport, amely a világ 140 országában több mint 22 000 munkavállalót foglalkoztat, közülük 3000-en a kutatás-fejlesztés területén dolgoznak. Az alapítványi formában működő szervezet elkötelezett a folyamatos kutatás iránt, árbevétele jelentős részét a kutatás-fejlesztésbe forgatja vissza.

Rovatok