Index Vakbarát Hírportál

Menjen féláron Egyiptomba

2013. szeptember 24., kedd 08:18 | aznap frissítve

Az egyiptomi utaztatásban érdekelt utazási irodák szerint az egyiptomi üdülőhelyek biztonságosak, ezért a külügyi figyelmeztetés ellenére újraindítják a chartereket, írja a Világgazdaság.

Egyiptom eddig sem volt drága, de most még olcsóbb lett, ami nagy vonzerőt jelent a hagyományosan árérzékeny magyar utazók számára – írja a lap keddi száma.

„Péntektől heti egy charterjárat indul Hurghadába, amelyet az Air Cairo légitársaság üzemeltet. Már majdnem telt házunk van, még 10-20 helyet kell értékesítenünk" – mondta a Világgazdaságnak Füri Mihályné, a Kartago Tours vezetője. Azt is elmondta, hogy érzékenyen érintette őket az egyiptomi utak leállása, mert árbevételük harmada ebből származik.

Béna külügy

Az utasokat természetesen tájékoztatják arról, hogy Egyiptomot a Külügyminisztérium az utazásra nem javasolt országok közé sorolta. Az Anubis Travel is elindította már a chartereket, a cég a Travel Service gépeivel utaztat.

„A magyar külügy fáziskésésben van. Szlovákiából három hete, Csehországból egy hónapja repülünk és semmi probléma nincs” – mondta Farkas Attila, a Travel Service ügyvezető igazgatója.

Ha vissza is jönnek, akkor beindulhat az üzlet

Gyakorlatilag féláron lehet utazni, egy 8 napos út 140 ezer forint helyett 65 ezer forintba kerül egy háromcsillagos szállodában. Vélhetően azután indulhat igazán növekedésnek a foglalások száma, ha a mostani egyiptomi csoportok biztonságban hazatérnek az utazásukról.

Európa legnagyobb utazásszervező csoportja, a brit Thomas Cook is szeptember 30-tól újra szervez utakat Egyiptomba.

Rovatok