Index Vakbarát Hírportál

Megvan az új monetáristanács-tag

2013. szeptember 30., hétfő 11:38 | aznap frissítve

A Magyar Államkincstár korábbi elnökét, Kandrács Csabát jelöli új monetáristanács-tagnak a parlament gazdasági bizottságának elnöke - írja a Portfolio.hu. Értesüléseik szerint a testület már ma meghallgatja az MNB-PSZÁF összevonás nyomán a jegybank új alelnökének jelölt Windisch Lászlót is.

Windisch harmadik MNB-alelnökké jelölésével a monetáris tanács belső tagjainak létszáma is bővül.  A külső tagok számának azonban meg kell haladnia a belső tagokét. Ez tette szükségessé még egy külső monetáris tanácstag megnevezését. Így Kandrács jelölésével kilencre bővül a monetáris tanács taglétszáma, ami a felső korlát az MNB-törvény szerint.

Kandrács korábban többek között Budapesten, az V. kerületi önkormányzatnál volt pénzügyi osztályvezető, majd 2012 júliusában lett az NGM helyettes államtitkára. 2012. november 15.-től december közepéig a Magyar Államkincstár Webkincstár rendszerének fejlesztéséért és a Prémium Euró Magyar Államkötvény bevezetéséért felelős miniszteri biztosként dolgozott a Nemzetgazdasági Minisztériumban. Ezt követően Kandrács idén április végéig vezette a Magyar Államkincstárat elnöki pozícióban.

Rovatok