Index Vakbarát Hírportál

Cséfalvay: Magyarország múltja szklerotikus

2013. október 2., szerda 09:55

A kormány érdemeit méltatta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára a HBLF budapesti konferenciáján. A politikus szerint Magyarország Európa motorjává válhat, ha továbbra is a gazdaság nyitottságára, a szabályok rugalmasságára és makrogazdasági stabilitásra helyezi a hangsúlyt.

A többkulcsos adórendszernek és a munkavállalók védelmének nincs jövője, mondta az államtitkár.

Cséfalvay szerint több hozzáadott értéket adó területekre kell koncentrálni. A két fő feladat, hogy a globális értékláncokban feljebb tudjunk jutni, valamint hogy több forrás jusson kutatás-fejlesztésre. Az államtitkár szerint nagy siker, hogy a kockázati tőkebefektetések a GDP arányában Magyarországon a legmagasabbak egész Európában, igaz, ezek így sem érik el a GDP 0,1 százalékát.

A múlt szklerotikus erői Magyarországot is az újraelosztás és az állam érdekcsoportok általi foglyul ejtése felé löknék. De a kormány ehelyett szerencsére a jövő és a dinamizmus pártján áll, mondta az államtitkár, aki szerint a vállakozás fejlesztése, az innováció, és az ezeket elősegítő laza munkaerőpiaci szabályozás regresszív adórendszer pártján áll.

Rovatok