Index Vakbarát Hírportál

Giró-Szász: Nincs adóemelés az őszi csomagban

2013. október 18., péntek 10:19

Az őszi adóváltozások célja, hogy a kiskeresetűek jelentős adócsökkentésben részesüljenek, a kormány adminisztrációs terheket csökkent, a vállalkozói környezetet is segíti a csomaggal, mondta Giró-Szász András, kormányszóvivő. "Nincs adónövelés a csomagban" - jelentette ki.

A családi adózás bevezetésével évente 186 milliárdot hagyott a kormány a családoknál, mondta. Kibővítik a családtámogatás rendszerét. Ez a változtatás újabb 260 ezer családra terjeszti ki a kedvezményt, eddig nagyjából 600 ezer család részesült adókedvezményben. Ha 100 forintot keres bruttóban egy három gyerekes család, akkor havi nettó 17 ezer forinttal több marad a családi kasszában. 200 ezer bruttónál havi 34 ezer forinttal marad több náluk.

Giró-Szász András kérdésre ugyan nem árulta el, csökkentik-e a húsáfát, de burkoltan nyilvánvalóvá tette, hogy nem. "A magyar politikatörténetben már találkoztunk áfacsökkentésekkel, 2006-ban egy átgondolatlan áfacsökkentéssel. Ennek semmilyen hatása nem volt, vissza is vonták. Nem gondolom, hogy egy átgondolatlan áfacsökkentés a nemzetgazdaság érdeke lenne" - mondta.

Rovatok