Index Vakbarát Hírportál

Olcsón megúszta a Tigáz a botrányos ügyfélszerzést

2013. november 5., kedd 11:41

A Gazdasági Versenyhivatal elfogadta a Tigáz kötelezettségvállalását a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat gyanúja miatt indított vizsgálatában. A Gazdasági Versenyhivatal azért indított eljárást a Tigázzal szemben, mert a kampányában úgy szerzett új ügyfeleket, hogy azok sokszor azt sem tudták, pontosan mire szerződnek, vagy hogy egyáltalán szerződek.

Mint arról korábbi cikkeinkben írtunk, a fogyasztók azt kifogásolták, hogy kéretlenül ismeretlen személyek keresték meg őket otthonukban, akik a földgázellátásukkal kapcsolatos körülményekről érdeklődtek, majd egy dokumentumot írattak alá velük különféle kedvezmények fejében.

A fogyasztók csak később szembesültek azzal, hogy az ügynökök nem az őket addig ellátó szolgáltató képviseletében jártak el, valamint azzal, hogy az aláírt dokumentum egy kereskedőváltásra vonatkozó meghatalmazás. Több esetben olyan dokumentum alapján indult meg a fogyasztó nevében a kereskedőváltás, amelyet az érintett fogyasztó – állítása szerint – soha nem írt alá. Cikkünk után a GVH is vizsgálatot kezdett.

A vállalkozás végül vállalt néhány dolgot, amit a GVH is elfogadott.

A Gazdasági Versenyhivatal szerint ezekkel a vállalásokkal csökken az észlelt probléma megismétlődésének kockázata. A kötelezettségvállalás elfogadásával megszüntette az eljárást, a vállalások teljesülését utóvizsgálatban ellenőrzi.

Rovatok