Index Vakbarát Hírportál

4000 embert rúg ki a Lockheed Martin

2013. november 14., csütörtök 16:44

4000 embert bocsátanak el a Lockheed Martinnál – jelentette be az amerikai cég, ami korábban új hiperszonikus fejlesztése miatt került be a hírekbe. A vállalat szerint az elbocsátásokra azért van szükség, mert egyre kevesebb pénzt költ el náluk az állam. Az elbocsátott alkalmazottaknak segítenek elhelyezkedni, és végkielégítést is kapnak – ígérte a cég.

A marketwatch.com szerint a vállalatot nem érte váratlanul az eladások csökkenése, mivel a hadiipar is megérezte a nyugati államok költségcsökkentését. A Lockheed Martin 2014-re is további csökkenést valószínűsít.

„A kiadáscsökkentések és az egyre összetettebb globális biztonsági helyzet miatt a leépítés elkerülhetetlen lépés a vállalat jövője szempontjából” – mondta Marillyn Hewson vezérigazgató.

A vállalatnál már korábban elkezdődtek a leépítések: 2008-hoz képest összesen 30 ezerrel kevesebb embert foglalkoztatnak (jelenleg 116 ezer főt), és összesen majdnem 140 ezer négyzetméternyi létesítményt építettek le. Most is több államban leállítják működésüket, még a sunnyvale-i kampuszon is bezárnak négy épületet, ez további 230 ezer négyzetméteres csökkenést jelent.

A Lockheed még mindig jobb helyzetben van, mint sok versenytársa: a cégnek a Pentagon több fontos fejlesztési programjában vezető pozíciója van, ezért az összeomlástól biztos nem kell félteni.

Rovatok