Index Vakbarát Hírportál

Kitört a kasszaháború

2013. november 19., kedd 15:23

Az LA Pénztárgép Kft. rárepülne az Alt Cash pénztárgép-forgalmazó hoppon maradt több tízezer ügyfelére. A társaság az általa forgalmazott Inspur gép vételárából kedvezményt ad az Alt Cash visszavont engedélyű gépére befizetett előleg erejéig, maximum 25 ezer forint plusz áfa összegig. Az előleg nélküli megrendelőknek pedig mérsékelt áron szállít gépeket. Az LA négy, már engedéllyel rendelkező gépet forgalmaz.

Új helyzet állt elő a pénztárgép piacon azzal, hogy az NGM rendeletével pénteken új pénztárgép beszerzésére kötelezte mindazokat, akik olyan gépeket rendeltek meg, amelyek nem kapták meg a forgalomba hozatali engedélyt vagy visszavonták a korábbi, az MKEH által kiadott engedélyt.

Mint arról az Index október közepén beszámolt, az államilag támogatott pénztárgép-forgalmazó Alt Cash engedélyét visszavonták, így több tízezer boltos került gondba. A cég ugyanis 70 ezer pénztárgépre már befizetést kért egyenként 31750 forintos előlegként, további 10 ezer gépre pedig 100 ezer forintos áron vett fel előzetesen megrendeléseket. Mindeközben pedig a NAV már büntet azoknál, akik még meg sem rendelték az online pénztárgépet. Az LA Pénztárgép azokra az ügyfelekre utazna, akik már megrendelték az Alt Cash „SAM4S NR-270” típusú gépét.

Rovatok