Index Vakbarát Hírportál

Rendezik a Tigáz-DSO veszteségét

2013. december 5., csütörtök 11:07

Tőkeleszállításról határozott a Tigáz-DSO Földgázelosztó Kft. tulajdonosa, a Tigáz Tiszántúli Gázszolgáltató Zrt., a döntést veszteségrendezéssel indokolták - írta a HVG.

A gázelosztó cég 125 milliárd forintos alaptőkéje 62 milliárd forintra csökken, miután a döntést az Energiahivatal is jóváhagyta. A Tigáz DSO tavaly 60 milliárd forint veszteséget könyvelt el, így saját tőkéje 62 milliárd forintra csökkent. A cég eredményét egyébként tovább csökkenthetik azok a szabályozási változások, amelyekről korában mi is írtunk. A HVG úgy tudja, a Tigáz csoportszinten idén már 75 milliárd forint fölé tornászta a veszteségét, leépítésekre is készül.

Arról, hogy az állam egyik kiszemeltje a Tigáz veszteséges elosztócége, már régóta hallani, nem okozna nagy meglepetést, ha hamarosan nyíltan is megjelenne kérőként az olasz ENI tulajdonában lévő társaság körül. Németh Lászlóné korábban úgy nyilatkozott, az nem elfogadható, ha a cégek csak a veszteségeket adják át az államnak, és azt is mondta, két energiacéget már idén megvehetnek. Cégneveket nem említett.

Rovatok