Index Vakbarát Hírportál

Húszmilliós bírság fogyasztói csoportoknak

2013. december 19., csütörtök 15:53 | aznap frissítve

Az InterCash Consulting Kft., a Multi Credit Finance Solutions Kft., a Dotal Plus Hungary Kft. és a Life Organization Szolgáltató Kft. kereskedelmi kommunikációjával megtévesztette a fogyasztókat – mondja a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A bírság összesen 20 210 038 forint. 

A cégek nyomtatott lapokban hirdettek, új tagokat akartak. A legszerencsétlenebbeket célozták, akik eleve pénzügyi nehézségekkel küzdenek, ezért például bank már nem áll velük szóba, életkoruk, jövedelmük miatt nem kaphatnak hitelt. Ezek az emberek az átlagosnál kiszolgáltatottabbak, sérülékenyebbek, így érzékenyebbek ezekre a hirdetésekre. 

Ezekből viszont nem derült ki tisztán, hogy kölcsönt ezek a cégek valójában nem adnak, csak beléptetnek egy fogyasztói csoportba, ahol nem pénzhez, hanem csak vásárlói jogokhoz juthatnak. A hivatal ezért a vállalkozások árbevétele alapján az InterCasht 13 millióra, a Multi Credit Finance Solutionst 6,5 millióra, a Dotal Plust 850 ezerre, a Life Organization Szolgáltatót 92 ezerre bírságolta. 

Rovatok