Index Vakbarát Hírportál

Vidéki wellnessszállókban jött el az új év

2014. január 1., szerda 01:18

Sok vendéget, hozott a szilveszter A szállodáknak teljes teltházat, az utazási irodáknak sok ügyfelet hozott az év vége, derül ki Az Utazó magazin összeállításából. Decemberben már a céges megrendelésből is több volt, mint egy évvel korábban, de a 2008-2009 előtti szintet még nem érték el.

A Danubius Hotelsnél az utóbbi években a wellness- és gyógyszállodák helyzetét javítja a mi karácsonyunknál 13 nappal később, januárban kezdődő pravoszláv karácsony is. Az orosz vendégek közül a legtöbben Hévízre és a fővárosi üdülőszállodának számító Ramada Resort Aquaworldbe érkeznek.

Itthon nagyjából öt éve jött divatba a szállodai karácsony, a ráckevei Kék Duna Wellness Hotelben néhány éve még azon gondolkodtak, hogy karácsonyra bezárnak, idén viszont december 23-27 között 80 százalék körüli volt a foglaltság, ezt az arányt érte el az azonos tulajdonosi körhöz tartozó másfél éves noszvaji Oxigén is.

Az üdülőszállodáknak az is jól jön, hogy az iskola a korábbiaknál később, január 6-án kezdődik: így szinte mindenütt január 5-ig garantált a telt ház. Utána viszont következik a sokfelé kuponos akciós időszak. A forgalom javítását segíti, hogy a magyar vendégek nagy, akár 35-40 százalékos arányban fizetnek Szép kártyával.

A karácsonyi időszak a budapesti hoteleknek is sok vendéget hozott, de a teljes telt ház szilveszterre köszöntött be. A Mellow Mood Hotelsnél és a Kempinski Hotel Corvinusban is, utóbbiban a vendégek külföldiek, a szilveszteri vacsorára viszont magyarok is szép számmal érkeztek. A budai Várban lévő Baltazár Butique hotelben és étteremben már ősszel elkelt az az összes hely, a Continentalban öt napig tart teltház.

A turisztikai lap összeállításából az is kiderül, hogy magyarok egyre szívesebben indulnak az osztrák síterepek magyar tulajdonú szállodákba is. Az egyik kedvenc Murau, ahol a Hotel Relax Resort éppúgy karácsony óta magyarokkal teltházas, mint a 30 szobás pályaszállás, a Gasthof Kirchenwirt.

Az utazási irodák is a tavalyinál erősebb foglaltságról, teltházas karácsonyi és szilveszteri utakról valamint a Malév hiányáról számoltak be. A Best Reisen kiesése elsősorban nyáron érződik majd, mert az iroda télen nem volt olyan erős

A szocsi téli olimpia kizárólagos magyarországi értékesítőjénél, a Tensinél a malájziai és mexikói körút mellett az óceánjárós hajóutak, illetve az egész család síoktatását biztosító tematikus síutak a legnépszerűbbek. A Tensi szerint az irodák óvatosabbak lettek, érzékelhetővé vált a piac konszolidálódása.

A téli szezon luxus igényeket is hozott: a Tensinél drága lakosztályt vettek ki egy dubaji óceánjárós útra, a Neckermann-nál egy baráti társaság komplett szigetet bérelt magának.

Különleges megrendelések a síspecialista Tensíhez is érkeztek. A legizgalmasabb foglalás egy lakosztály volt egy dubaji luxus hajóúton. A különlegességek közé tartoznak a szocsi téli olimpiára foglalt helyek is. Tarnóczi Barna ügyvezető szerint az idei téli szezon ugyan nem mutat kiemelkedő eredményeket, de egyértelműen érzékelni lehet a javulást az irodák óvatosságát és a piac stabilizálódását.

Rovatok