Index Vakbarát Hírportál

Több gép repül idén Ferihegyről

2014. január 8., szerda 21:23

Bár a Malév megszűnése után főleg arról szóltak a hírek, hogy a fapadosok rohanják le Ferihegyet, idén is növelik a járatszámot a klasszikus, hálózati légitársaságok is Budapestről, írja Az Utazó magazin. A lap összeállítása kitér arra, hogy két évvel a Malév csődje után, az Air France helyreállítja áprilistól a Budapestről hajnalban induló, érkező párizsi járatot. Ez csatlakozást ad a francia fővárosból napközben induló tengerentúli járatokhoz, míg az üzletemberek egy nap alatt elrendezhetik párizsi ügyeiket.

A KLM Magyarországról a Karib-térségbe, illetve Dél-Amerika irányába repül főleg, a cég új menetrendjébe Santiago de Chile, Kuala Lumpur és Jakarta került be.

A British Airwaysnél az árakkal csábítanak: náluk irányonként 15 euróval (retúrúton 30 euróval) olcsóbb a feladott csomag nélküli utazás, és a járatokat bármikor változtató üzletemberek számára is új tarifát dolgoztak ki. A Lufthansa csoport – amelyhez a heti 86 járatot üzemeltető Lufthansa mellett az együtt 42 járatot üzemeltető AUA és a Swiss is tartozik – Budapestről Bécsbe tette át regionális központját, de erős marad a jelenléte, magyarországi eladásait még növelte is.

A TAP Portugal idén már 8 járatot közlekedtet Budapestről, emellett a pesti képviselet irányításával Bukarestből hat, júliustól Belgrádból heti három közvetlen járat üzemel. Járatszámbővítést jelez a lengyel LOT is: márciustól hétköznapokon napi három helyett négy Varsó-Budapest járat közlekedik.

A cseh állam tavaly két lépcsőben, szakmai partnereknek értékesítette a nemzeti légitársaság többségi tulajdonrészét. A Korean Air 44 százaléknyi, a legnagyobb cseh magán légitársaság a Travel Service 34 tulajdonrészt vásárolt a légitársaságban, ami napi 2, nyártól 3 járatot üzemeltet nyáron Budapest-Prága között. A Korean Air partnerségnek köszönhetően Szöulba heti 4 járat indul majd a nyári menetrendtől.

Rovatok