Index Vakbarát Hírportál

Mégis lehet Díjneten villanyszámlát fizetni

2014. január 25., szombat 16:19

Bár az Elmű nem táncolt vissza és szakítva a Díjnettel ügyfeleinek ezentúl saját felületén kívánja biztosítani az elektronikus fizetés lehetőségét, a Díjnet mégis lehetőséget ad arra, hogy az Elmű 70 ezer díjnetes ügyfele továbbra az integrált oldalról fizethesse az Elmű/Émász számlákat. Korábban azt írtuk, a villanyszámlákat csak az Elmű saját felületén lehet január 15-től online befizetni.

Ez azt jelenti volna, hogy a fogyasztók nem intézhetik online számlaügyeiket egy helyen, hanem a villanyszámlához külön regisztrálniuk kell az Elmű rendszerébe, amely a korábbi hírek szerint csak Mozilla Firefox és Internet Explorer böngészőkből érhető el. A netezők 43,35 százaléka egyébként Google Chrome-ot használ Magyarországon.

„Ön továbbra is fogadhatja és rendezheti Elmű/Émász számláit a Díjnet elektronikus számlabemutató rendszerében! Ehhez mindössze egy rövid beállításra van szükség, mely pár kattintással egyszerűen, gyorsan elvégezhető” – írta a Díjnet hírlevele.

Chrome-on is elérhető

Az Elműnél azonban hangsúlyozták: szó sincs arról, hogy mégis megállapodott volna a Díjnettel. „Sem az ELMŰ sem az ÉMÁSZ vállalat nem kívánja jelenleg a Díjnet szolgáltatásait igénybe venni, hanem az ügyféli elvárásoknak megfelelően kiterjesztett szolgáltatásokkal, saját rendszerében várja az ügyeket intézni kívánó fogyasztókat. Természetesen a rendszer „Chrome” típusú böngészővel is elérhető” – írta az Indexnek az Elmű kommunikációs igazgatója, Boross Norbert.

Megállapodás nincs, lehetőség van

A Díjnetnél megerősítették Boross információit, hozzátették azonban, hogy a Díjnet mégsem vezetett félre senkit, valóban felkínálják az érintetteknek, hogy továbbra is fizethetik a többi közüzemi számlával együtt az Elmű számláikat is a Díjneten keresztül.

Ehhez csupán megbízást kell adniuk az elműs/émászos ügyfeleknek a Díjnet számára, hogy az Elmű saját felületére várt regisztrációt elvégezhessék a nevükben. Ezután a Díjnet saját felületén biztosítja a számlák elektronikus befizetését, megőrizve a korábbi integrált rendszert.

A Díjnetnél elmondták: az ügyfelek a jövő hét elején kapnak egy e-mailt, amelynek útmutatásai alapján egy kattintással megbízást adhatnak a Díjnetnek a regisztráció elvégzésére. Ez az ügyfeleknek nem jelent plusz költséget és személyesen sem kell a Díjnetnél megjelenniük.

„Ez egy technikai megoldás tehát, amellyel nem titkolt célunk segíteni azon dijnetes Elmű- ügyfeleket, akik a regisztrációt nem akarják elvégezni, vagy úgy akarják, hogy azt továbbra is a díjneten át érhessék el” – közölte a Díjnet.

Az Elmű ezért már nem fizet

A szolgáltatást a Díjnet önként nyújtja, az Elművel kötött szerződése megszűnt, így az áramszolgáltató sem fizet ezért a Díjnetnek.

A cég nem tart attól, hogy a többi szolgáltató is elpártolna tőlük, hogy aztán az ügyfelek kényelmét a Díjnet végül ingyen továbbra is fenntartsa. A cégnél úgy látják, hogy az Elmű regisztrációját sokan nem fogják elvégezni, mert szétaprózottan, szolgáltatónként nem kívánnak regisztrálni így könnyen visszaállhatnak a csekkbefizetésre. Ez a Díjnet szerint nagyobb költséget jelent majd a szolgáltatónak, mint amennyit fizetett az integrált oldal fenntartásáért a Díjnetnek. A cég szerint más szolgáltató nem tervez az Elműhöz hasonló lépést. 

Rovatok