Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, hol épül a harmadik IKEA

2014. február 18., kedd 11:01 | aznap frissítve

Izgalmas részleteket árult el magyarországi terveiről az IKEA keddi sajtótájékoztatóján. A legfontosabb, hogy kiderült, a XXIII. kerületben, Soroksáron épülhet a világ legnagyobb lakberendezési láncának harmadik magyarországi áruháza. A másik bejelentés szerint 2016-tól indulhat a házhoz szállítással egybekötött online vásárlás hazánkban – írja a Pénzcentrum.hu.

A harmadik hazai áruház tervezésének hatástanulmányainak kidolgozása jelenleg is folyik. A XXIII. kerületben, Soroksáron fog felépülni az újabb hazai lakberendezési áruház, ahol már a telket is megvették. Mivel továbbra is Budapest vonzáskörzetében maradnak (jelenleg Zuglóban és Budaörsön van egy-egy IKEA), az online webáruház elindításával szeretnék majd kárpótolni a vidéki vásárlókat.

Nem csak az új áruház felépítése van tervben. Árvai Eszter elmondta, hogy a budaörsi áruház is megújul májustól, egy 4 millió eurós beruházással. A felső szintet átépítik, megduplázzák az étterem területét, és fejlesztik a gyermekmegőrzőt is.

2016-tól lesz házhoz szállítás

Az online webáruház eddig csak néhány országban érhető el, mert a vásárlói élményen alapuló vásárlás miatt halogatták-halogatják a többi országban a bevezetést. Árvai Eszter, a budaörsi IKEA áruház vezetője elmondta: 2016-tól hazánkban is tudunk majd online vásárolni bútorokat.

Javuló mutatók

Nemcsak az árbevétele nőtt a láncnak 2,49 százalékkal a tavalyi pénzügyi évben, hanem az előző évekhez képest mintegy 1 százalékkal többen is vásároltak az áruházakban Magyarországon. Az IKEA az elkövetkező időszakban is magasabb árbevételre és piaci részesedésre, valamint több vásárlóra számít hazánkban. Ez a gyakorlatban a tavalyi évben valójában kevesebb látogatót és több vásárlót jelentett: a menedzsment szerint ez azt mutatja, hogy a vásárlók visszatérnek, és kedvelik az IKEA termékeit.

Marek Feltl, az IKEA regionális ügyvezető igazgatója elmondta, hogy ismét pozitív pénzügyi eredményeket tudtak felmutatni, és a zordabb gazdasági körülmények ellenére is folytatják a piaci növekedést. Terveik között a piaci részesedés növelése és több vásárló megszólítása is szerepel. Ezt támogatandó az árképzésre is odafigyelnek: egy százalékkal csökkenek idén is az árak Magyarországon. A jelenlegi 21,9 százalékos piaci részesedésüket öt éven belül 25 százalékra szeretnék emelni.

Rovatok