Index Vakbarát Hírportál

629 000 embert vezetett félre a Twitteren

2014. február 25., kedd 19:14

Kamu a Wall Street-i elszólások kiszivárogtatására szakosodott @GSElevator (Goldman Sachs lift) Twitter-oldal – írja a Newsweek. A lap szerint a 34 éves John Lefevre, aki a posztokat írta, soha nem is dolgozott a Goldman Sachsnél – pedig az oldal lényege az volt, hogy elvileg a liftben elcsípett céges pletykákat, elszólásokat szellőztette meg.

Lefevre korábban a Citigroupnál dolgozott vezető beosztásban, most Texasban él, bevallása szerint saját szórakoztatására hozta létre a Twitter-oldalt. Azt állítja továbbá, hogy nem vezette félre 629 ezer követőjét, hiszen sosem mondta nekik, hogy a Goldmannél dolgozna:

Nem konkrétan a cég volt a lényeg, hanem általában a Wall Street-i kultúra.

– magyarázta. Ennek ellentmond, hogy egy névtelenül adott interjúban a Times-nak 2011-ben azt mondta, a Goldman Sachs alkalmazottja. Persze lehet, hogy a névtelen interjút más adta a nevében, a pontos forrást még nem erősítették meg.

Lefevre elmondta: mindig is tudta, hogy eljön a nap, amikor lelepleződik, de azt talán ő sem látta előre, hogy a könyvkiadók is lecsapnak rá: a Touchstone már ajánlatot is tett. A Goldman Sachs egyik szóvivője pedig bejelentette: a hír után feloldják a liftben beszélgetésre vonatkozó tilalmat.

Ízelítőül íme néhány álbeszélgetés a Goldman Sachs liftjeiből:

Sosem adok pénzt hajléktalanoknak. Nem tudom tiszta lelkiismerettel támogatni a kudarcot.

A fociszezon az egyetlen időszak, amikor a munkanélküliek tudják, mikor van hétfő.

Egy nő megkérdezte tőlem, hogy mit kezdenék 10 millió dollárral. Megmondtam neki, hogy csodálkoznék, hova tűnt a többi pénzem.

Csak a neandervölgyiek hagyatkoznak az erőszakra. Én inkább a lelket, a reményt és az önbecsülést szeretem elnyomni.

Egész nap ellennék azzal, hogy azt nézem, hogy szállnak ki kövér emberek a kocsiból.

Rovatok