Index Vakbarát Hírportál

Buffet jó üzletet lát a háborúban

2014. március 3., hétfő 18:51

Nem igazán izgatja magát az ukrán válságon Warren Buffett a világ egyik leggazdagabb embere, mint mondja, a háborúk meghozzák a befektetési kedvet, ami kiváló alkalmat teremt a jó üzletekre, írta a Napi.hu.

"Amikor reggel felkeltem, első dolgom az volt, hogy megnézzem a londoni értéktőzsde honlapján azoknak a részvényeknek az árát, amelyeket vásárlunk, és jó érzéssel töltött el, amit láttam" - mondta a Warren Buffett legendás befektető a CNBC-nek adott interjújában. A papírokat, amelyeket csak egy angol csomag néven említett, pénteken vásárolták. Áruk hétfőre csökkent.

Arra a kérdésre, hogy folytatná-e a vásárlást, egyértelmű igennel felelt annak ellenére, hogy a krími orosz beavatkozás miatt súlyos nemzetközi politikai válság alakult ki Európában. Buffett akkor is folytatná a részvénybeszerzéseket, ha a kelet-európai országban igazán nagy katonai konfliktus robbanna ki. Buffet szerint az utolsó dolog a pénz, amit az emberek háborúk idején birtokolni akarnak. Földet, házat, értékpapírokat akarnak ehelyett. Az utóbbit bizonyítja, hogy a második világháború idején a tőzsdék erősödtek.

Rovatok