Index Vakbarát Hírportál

Prágába teszi át a székhelyét az Erste

2014. április 10., csütörtök 09:57

Az Erste Bank a következő években Prágába költöztetheti központját, jelentette ki Milos Zeman cseh elnök egy Csehországban tartott konferencián a CTK cseh hírügynökség beszámolója szerint. Zeman elmondása szerint az információ közvetlenül Andreas Treichltől, a bank vezérétől származik, az Erste szóvivője pedig később nem cáfolta a hírt, írta a portfolio.hu.

A lépés azért is lenne érdekes, mert az Erste még be sem fejezte új bécsi székházának építését, amely csak 2015-ben készül el teljesen. Milos Zeman cseh elnök az Erste Bank vezérigazgatójától úgy tudja, a következő években Prágába költöztethetik a pénzintézet székhelyét. Zeman hozzátette: ez lenne az első olyan költözés, amikor az anyavállalat egy leányvállalatának országába helyezi át központját.

A szóvivő általánosságban elmondta, hogy három fontos tényező játszhat szerepet a cégek székhelyének áthelyezésében: az adózási környezet, a politikai és gazdasági stabilitás és az euró, mint az ország hivatalos pénzneme. A bankok és az osztrák kormány kapcsolatát az elmúlt években több vitás ügy is terhelte, miközben a cseh kapcsolatok kiegyensúlyozottabbak voltak.

Rovatok