Index Vakbarát Hírportál

Támadják a kamara elnökét a regisztrációs díj miatt

2014. május 22., csütörtök 17:18

A hvg.hu a Népszabadságra hivatkozva arról írt, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke, Parragh László két olyan cégben is érdekelt, amely nem fizette be a kamarai regisztrációs díjat. Az Index kérdésére Parragh ezt cáfolta.

2012-től minden cégnek ötezer forintos kamarai hozzájárulást kell fizetnie, a szabály bevezetésének egyik szorgalmazója korábban Parragh László volt. A bevezetés után arról is beszélt, hogya kamara a regisztrációt elmulasztó cégek törlését fogja kezdeményezni.

A hvg.hu ellenőrizte a kamarai díjat befizető cégekről szóló nyilvántartást, és ez alapján azt találta, hogy a Parragh Kft. – melynek tulajdonosa Parragh László – nem fizetett kamarai díjat. A másik hiányzó cég a hvg.hu szerint a Fusionics Kft., amelynek ugyanaz a cég, az International Tiles Connections Corporation a résztulajdonosa, amely a Parragh Kft.-nek is.

Parragh az Indexnek elmondta: a Fusinonics Kft.-hez már régóta nincs köze, akár felszámolás is alatt állhat, mivel a cég sikertelensége miatt évekkel ezelőtt kiszállt belőle. A Parragh Kft.-vel kapcsolatban azt mondta, biztos benne, hogy a cég befizette a díjat, legfeljebb arról lehet szó, hogy a díjfizetés regisztrációja elhúzódott, és még nem került bele a nyilvántartásba.

Rovatok