Index Vakbarát Hírportál

A nyílt utcán lőttek le egy albán bankigazgatót

2014. június 26., csütörtök 15:47

A nyílt utcán agyonlőtték a Credins albán bank igazgatóját csütörtökön Tirana központjában – írja az albán rendőrségre hivatkozva az MTI.

Az ország negyedik legnagyobb bankját vezető Artan Santo éppen irodájába tartott, amikor két merénylő lőni kezdett rá. Szemtanúk arról számoltak be, hogy a támadók motorkerékpárral érkeztek a helyszínre, egy forgalmas útkereszteződéshez, amely Tirana legfőbb sugárútján található. A bankigazgatót legalább öt találat érte.

A rendőrség 10 ezer eurót ajánlott fel annak, aki információval szolgál az elkövetőkről. Santo letakart holtteste mintegy fél órán keresztül a földön hevert, amíg a helyszínelők dolgoztak.

Az 58 éves férfi korábban a Raiffeisen osztrák bankcsoport által tíz évvel ezelőtt megvásárolt albán Savings Banket igazgatta, innen került az albán üzletemberek által alapított Credins élére. A Credins Santo irányítása alatt az ország negyedik legnagyobb bankjává vált, piaci részesedése 2012-ben 7,9 százalék volt. A vállalatban az igazgató is tulajdonos volt.

Rovatok