Index Vakbarát Hírportál

8,4 millió autót hív vissza a General Motors

2014. június 30., hétfő 22:51

Újabb több mint 8,4 millió autót hív vissza a General Motors, mivel probléma lehet a gyújtáskapcsolóval.

A visszahívott autók között vannak az 1997 és 2014 között gyártott Cadillac CTS és SRX, a Chevrolet Malibu, a Monte Carlo és Impala, az Oldsmobile Intrigue és Alero, a Pontiac Grand Am és a Grand Prix.

A General Motorsnak az idén már több mint 28 millió autót kellett visszahívnia, ami eléggé megtépázta a cég hírnevét. A GM belső vizsgálata szerint legalább 15-en tudtak arról évek óta, hogy bizonyos autóknál balesetveszélyesek a gyújtáskapcsolók, de ez csak idén került nyilvánosságra.

A cég hétfőn 1 millió dollárt kínált fel annak a 13 családnak, akiknek hozzátartozói a cég hibás gyújtáskapcsolói miatt halhattak meg.

Nemrégiben egy jogi cég jelentette be, hogy bepereli a céget, mivel úgy vélik, hogy az elmúlt időszak tömeges autó visszahívásai miatt az autók tulajdonosai kártérítésre jogosultak a váratlan értékcsökkenés miatt.

A csoportos keresetben akár 15 millió autótulajdonos is érintett lehet, olyanok, akik 2009 és 2014 között vásároltak az autógyártó termékeiből. A becslések szerint legalább 10 milliárd dolláros kártérítés térdre kényszeríthetné a vállalatot.

Rovatok