Index Vakbarát Hírportál

És tényleg a CBA nyithat üzletet a Várkert Bazárban

2014. július 12., szombat 14:52

Áprilisban a Várkert Bazár átadásáról szóló riportunkban azt írtuk, hogy

ha másért nem, az üzletekért amúgy érdemes lesz figyelni a Várkert Bazár sorsát, ugyanis információink szerint a Fidesszel szoros kapcsolatot ápoló CBA költözik az utcai frontra.

A Napi.hu szombati cikke szerint így is történt. Ugyan a május 23-án kiírt hasznosítási pályázat eredményéről a kiíró Várgondnokság Nonprofit Kft. honlapján nem jelent meg közlemény, annak tulajdonosa, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. honlapján, az egyéb pályázati közlemények rovatban közöltek egy rövid tájékoztatót. E szerint a 10 plusz 5 évre meghosszabbítható, határozott idejű bérletre szóló hasznosítási pályázat eredményesen zárult, a nyertes a CBA Vár Gourmet Kft. A lap szerint a kft.-t a hasznosítási pályázat kiírása után négy nappal, május 27-én jegyezte be a cégbíróság.

A kiírásban az északi bazársoron kialakítandó 235 négyzetméter alapterületű, kereskedelmi tevékenység folytatására alkalmas területre kerestek bérlőt, feltétel volt, hogy a pályázó hungarikumokat is áruljon, a termékek 80 százaléka magyar vagy Magyarországon gyártott legyen.

A CBA Vár Gourmet Kft.-t 3 millió forint jegyzett tőkével, vegyes kiskereskedelemre hozta létre 50-50 százalékos részesedéssel a CBA-elnök Baldauf László többségi tulajdonában lévő CBA-Baldauf Invest Kft. és Bánáti Gábor (Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökének fia), aki az ügyvezetői posztot is betölti.

Rovatok