Index Vakbarát Hírportál

Itt a vég, felszámolhatják a rendőrséget

2014. augusztus 7., csütörtök 09:42 | aznap frissítve

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) ellen végrehajtás van érvényben az adóhivatal (NAV) adatbázisa szerint - tuda meg az mfor.hu. A lap megkereste az adóhatóságot, de semmit nem mondtak nekik, mert a BRFK-val kapcsolatos információk adótitoknak minősülnek. A BRFK cikkkünk megjelenése után közölte, hogy 12 éve adósok némi szemétdíjjal, pedig szerintük azt kifizették. Pontosan:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy 2002. december hónapban megfizetett, 194.899.- forint összegű közüzemi tartozás (szemétszállítási díj) miatt került fel a NAV végrehajtási eljárás alatt állók listájára. A közüzemi díj megfizetését a szolgáltató vitatja.

De a fővárosban más végrehajtás alatt álló, költségvetési pénzekből működő szervezetek is vannak. Az állami szférához szorosan kapcsolódók a következők:

Bár most több költségvetési intézmény, szerv is végrehajtás alatt áll, azt nem lehet tudni, hogy ezek mennyire számítanak kirívó eset. A NAV a lapnak erről annyit mondott: nem vezetnek archív nyilvántartást az adósokról.

Angyalföld tiltakozik, a NAV szabadkozik

"A NAV augusztus 3-án frissített adatbázisa tévesen szerepelteti önkormányzatunkat" - közölte a XIII. kerületi hivatal. "Budapest 2. számú Földhivatala 2014. május 12-én kelt végzésében megkereste a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, a 6 600 Ft igazgatási szolgáltatási díj behajtása iránti eljárást szüntesse meg. Sajnálatos módon ez a mai napig nem került törlésre, ami megkérdőjelezi a forrás hitelességét."

A cikk megjelenése után, késő délután az adóhivataltól is kaptunk egy levelet, ami szerint a "(NAV) áttekintette a végrehajtás alatt álló gazdálkodók listáját és megállapította, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa adminisztrációs hiba következtében került a listára. Rövid technikai átfutási idő után a szervezet lekerül a listáról, miután a NAV haladéktalanul gondoskodott a lista frissítéséről, az NMHH Médiatanácsa levételéről." 

Rovatok