Index Vakbarát Hírportál

246 milliárd forintot érhet a Tinder

2014. szeptember 5., péntek 20:28

Elemzők szerint ugyanis 1 milliárd dollárt, vagyis durván 246 milliárd forintot érhet a közösségi randialkalmazás, a Tinder, ami a tulajdonos, az IAC/Interactive részvényeit felfelé segítette mostanában. A Barclays elemzője szerint már most is naponta közel 1 milliárd interakció történik a felhasználók között és a következő egy évben felrobbanhat a használata, írta a Portfolio.hu

Ezzel szemben decemberben még csak 5 millió körül volt a napi interakciók száma a felhasználók között. A növekedést biztosítja, hogy keresik a felhasználók az alternatív ismerkedési lehetőségeket. Tavaszra a naponta aktív felhasználók száma 20 millió főre emelkedhet, havonta pedig 40 millióan használhatják aktívan.

A felhasználószám növekedésével párhuzamosan lassan a bevételek is megjelenhetnek, 2015-ben 180 millió dollár bevételt termelhet a cég. Ezzel együtt pedig az értéke is szárnyalhat, elérheti az 1 milliárd dollárt.

A tulajdonos IAC/Interactive jelenlegi piaci kapitalizációja jelenleg 5,7 milliárd dollár, így az alkalmazás jelentős súlyt képviselne. A Barclays tartásról felülsúlyozásra minősítette fel az IAC részvényeit ez alapján. A papírok az elmúlt egy évben 44 százalékkal értékelődtek fel, magasan felülteljesítve az S&P 500 indexet.

Rovatok