Index Vakbarát Hírportál

Milliárdos beruházás Nagykanizsán

2014. október 6., hétfő 11:17

Tízmillió eurós beruházással bővíti nagykanizsai gyártóüzemét az amerikai Honeywell – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón hétfőn.

A kormány úgy döntött, hogy a vállalat 10 millió eurós (nagyjából 3 milliárd forintos), 109 új munkahelyet teremtő beruházását 761 millió forinttal támogatja. A 12 ezer négyzetméteren működő gyár területe 5 ezer négyzetméterrel nő, az új egységben elektromechanikai alkatrészeket gyártanak majd – mondta Szijjártó.

A Honeywell a Satronic gyár 1996-os megvásárlása óta, vagyis már közel 20 éve van jelen Nagykanizsán. A több, sikeresen megvalósult bővítésnek köszönhetően jelenleg már 12.000 négyzetméter területű gyárban 400 alkalmazott dolgozik a következő termékek gyártásán: vízmennyiség-szabályozó szelepek és vezérlők, ipari kazánok vezérlőegységei és alkatrészei, és épületfelügyeleti rendszerek működtető egységei. A bővítés során létrehozzák a Kiválósági Központot, ahol új, elektromechanikus alkatrészeket fognak gyártani.

Rovatok