Index Vakbarát Hírportál

Ha október 23., akkor wellness

2014. október 16., csütörtök 08:23

A világgazdaság szerint már most nehéz üres szobát találni az október 23. utáni hosszú hétvégére, és a külföldi városlátogatásokra is gyorsan megtelnek a buszok, hivatkozik a Világgazdaságra az MTI.

A legjobb vidéki wellness-hotelekre már most ki lehet tenni a megtelt táblát, pedig az utolsó nagy foglalási roham még hátravan. A tíz legnépszerűbb település közül nyolcban van termálfürdő; a legfelkapottabb célpont Eger - írták. A KSH adatai szerint az egészségmegőrzési célú utazások esetén kiemelkedően magas az egy utazó egy napjára jutó költés: 8778 forint, míg a pihenési célú utazásoknál csak 5929 forint volt 2013-ban. A szallas.hu szerint az átlagos foglalási érték a négy napos hétvégére meghaladja az 50 ezer forintot.

Ahol wellnesszelni lehet, ott teltház várható, a többi városi és budapesti szállodában nem lényegesen magasabb a telítettség, mint máskor – közölte a Danubius szállodalánc. A Hunguest Hotels szerint, hogy a 21 házból álló szállodaláncuk már most 90 százalékos telítettségen áll, de például a tapolcai, a zalakarosi és a hajdúszoboszlói hotelekben már akadnak teljes kihasználtságú napok is.

A szállodák főleg hároméjszakás csomagokat árulnak, a szobákat ilyenkor akár 10-15 százalékkal magasabb áron lehet értékesíteni. Sokan azonban a lehető legrövidebb időszakra foglalnak, gyakran már csak egy vagy két éjszakára sikerül telt házat produkálniuk a házaknak.

Rovatok