Index Vakbarát Hírportál

Széles Gábor nem indít új légitársaságot

2014. október 29., szerda 11:03

600 millió helyett végül 700 millió forintot fizetett a sármelléki reptérért Széles Gábor. A reptér melletti 200 hektáros területre elővételi joga van Szélesnek, amit valószínűleg apránként fog megvenni. Az is kiderült, hogy Széles nem indít új légitársaságot – írja a Napi.hu

A reptér üzemeltetésre jelenleg Hévíz önkormányzatának van szerződése, és az önkormányzat 49 százalékban tulajdonos is marad. Széles Gábor cége, a SGH Aviation Hungary Kft. szintén ugyanilyen részben lesz tulajdonos, míg a Zalavári önkormányzaté lesz 2 százalék.

Hévízen idén 1,1 millió vendég fordult meg, de egyelőre csak kevesebb mint 5 százalékuk utazott az egykori sármelléki reptéren keresztül. A reptér ezért fellendítheti a város turizmusát.

Széles cáfolta, hogy saját légitársaságot alapítana, mert egy 3 gépes miniflotta üzembe állítása is 100 millió euróba kerülhet.

A reptér melletti 200 hektáros területen Széles tervei szerint a reptérhez tartozó karbantartó bázis, festőműhely lehet majd, de elképzelhető, hogy légitársaságok itt tárolnák ideiglenesen forgalomból kivont gépeiket. A végcél az, hogy a Hévíz-Balaton Airporton kisebb flották állomásozzanak, Széles szerint erre lenne is befektetői igény.

A reptér nem az egyetlen beruházás a környéken, a  Széles tulajdonában levő zalacsányi kastélyhotelhez kapcsolt pálya már 60-70 százalékban kész, az avatás jövő nyáron lesz egy nemzetközi golfverseny formájában (a golfpályáról  itt írtunk bővebben).

Rovatok