Index Vakbarát Hírportál

Kivonul a Holcim

2014. november 19., szerda 07:38 | aznap frissítve

A Holcim eladja magyarországi érdekeltségét, az adásvételre kényszerűségből kerülhet sor, mivel egy tavaszi fúziót követően a svájci cég Európa több régiójában is erőfölényes helyzetbe került – írja szerdai cikkében a Napi.hu.

Már zajlanak az egyeztetések a vevő és a Holcim Magyarország Kft. között az építőipari alapanyaggyártó vállalat telephelyeinek átvételéről – tudta meg a Napi Gazdaság. Az újság információi szerint a Magyarországon 16 fiókteleppel működő cég iránt egy nemzetközi multinacionális vállalatcsoport érdeklődik, és amennyiben a leányvállalat eladására Svájcban is rábólintanak, a tranzakció lebonyolítása már 2015 második felében lezárulhat.

Az anyavállalat zürichi székhelyén a lapnak megerősítették, hogy a tárgyalások folyamatosak a külföldi, így mások mellett a magyar részlegektől való megválásról is. Mint mondták, közel száz céges szándéknyilatkozat érkezett hozzájuk, ezek közül eddig hatvanat találtak megfontolásra érdemesnek.

Az érdekeltségek értékesítésének oka, hogy a zürichi cég fúzióra lépett a francia Lafarge építőipari alapanyaggyártóval, a létrejövő mamut pedig néhány európai piacon erőfölényes helyzetbe került, amit az uniós versenyszabályzat nem tesz lehetővé – írja az újság.

Rovatok